Christa
14-11-2010, 11:47
Jag har haft både kefirsvamp och tesvamp (volgasvamp) för länge sedan men de har dött och nu är jag lite nyfiken och vill veta mer och kanske skaffa nya.
Jag är både intresserad av information och av erfarenheter och var man får tag i dem.
Det är också intressant om det finns andra saker där man genom biologiska processer kan få fram näringsrika livsmedel. Jag bakar ju surdegsbröd också och det är ju också en sådan process.
Christa
14-11-2010, 16:30
Jo det gör jag också. Börjar snart bli dags för årets surkål. 8-10 kg kål går det åt till mjölksyrningskärlet.
Verkar inte vara någon som vet så mycket om tesvamp eller kefirsvamp i forumet.
Christa
14-11-2010, 17:49
CITAT (evelina @ 14-11-2010, 16:58)
Här kanske du kan köpa.
KefirYesss där har vi den!
Tack så mycket!
Det står också att Kefir kan ätas av lactosintolleranta och det är extra bra eftersom jag är känslig för det.
Nu hittade jag slingan du pratade om Christa
Jag sökte lite på svampen o hittade två slingor här på odla om den om det är av intresse
Den kallas även tibetansk svamp. Finns säkert någon diskussion om den på svampguiden skulle jag kunna tro men är inte säker.
http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=9093http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=91439