Christa
Jag har haft både kefirsvamp och tesvamp (volgasvamp) för länge sedan men de har dött och nu är jag lite nyfiken och vill veta mer och kanske skaffa nya.

Jag är både intresserad av information och av erfarenheter och var man får tag i dem.

Det är också intressant om det finns andra saker där man genom biologiska processer kan få fram näringsrika livsmedel. Jag bakar ju surdegsbröd också och det är ju också en sådan process.
*Stintan*
Mjölksyrar du inte?
Christa
Jo det gör jag också. Börjar snart bli dags för årets surkål. 8-10 kg kål går det åt till mjölksyrningskärlet.

Verkar inte vara någon som vet så mycket om tesvamp eller kefirsvamp i forumet.
evelina
Här kanske du kan köpa.

Kefir
Christa
CITAT (evelina @ 14-11-2010, 16:58) *
Här kanske du kan köpa.

Kefir


Yesss där har vi den!

Tack så mycket!

Det står också att Kefir kan ätas av lactosintolleranta och det är extra bra eftersom jag är känslig för det.
Tikka
Nu hittade jag slingan du pratade om Christa smile.gif

Jag sökte lite på svampen o hittade två slingor här på odla om den om det är av intresse smile.gif
Den kallas även tibetansk svamp. Finns säkert någon diskussion om den på svampguiden skulle jag kunna tro men är inte säker.
http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=9093

http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=91439
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon