Hmm, ja...Monsanto och majsen är väl eg. den enda konkreta förklaringen jag har till att välja bort modifierad mat....Sen kanske man bara är nojjig när man hör att det lanseras ett svenskt öl bryggt på mixtrad majs.
Man kan ju inte låta bli att undra vad det är för förändringar man gjort med denna (svenska?) majs och framför allt undrar man varför. Liksom det är så vanligt med mixtrade sojabönor i svensksålda produkter. Är den "naturliga" sojabönan och den "naturliga" majsen svårodlade och olönsamma i modernt jordbruk,och i såfall hur? Bakgrunden till en GM-råvara framkommer ju inte av märkningen? "Motståndskraftig mot bekämpningsmedel" eller t.ex. "tåligare mot regn" har helt olika värden, åtminstone för mig.
Vidare lärde jag, mig en gång i tiden och så vitt jag förstår är det så än; vi har inte direkt svårt att täcka vårt livsmedelsbehov i i-länderna, utan tvärt om har ett överskott. Behöver man då intensifiera avkastningen ännu mer?
Hmm...fast som sagt, jag är ju dåligt insatt i det här så jag får väl fundera vidare...
Känns kanske som ett lite väl seriöst ämne såhär på förmiddagskvisten
Intressant att höra era synpunkter iallafall
Unn