ängsvädd
08-08-2011, 11:53
Kan man frysa in mellanmjölk o naturell youghurt? Alltså - är de oförändrat goda efter upptining? Någon som prövat?
malcolm
08-08-2011, 12:15
Mjölk smakar sött efter nedfrysning men funkar till bakning, youghurt vet jag inte.
Meriona
08-08-2011, 12:26
Håller med malcolm, mjölk blir inte bra, det höll vi på med i segelbåten före kylboxarnas tid. Den skiktar sig något och smakar knepigt. Youhurt har jag heller inte testat.
andersen
08-08-2011, 12:28
mjölk är inga problem,youghurt vet jag inte, men det säljs ju frusen youghurt, så kanske är det ett allternativ att äta youghurten frusen.
Minimjölk går bra att frysa, tar ingen smak. Å andra sidan är det ju inte alla som gillar minimjölk över huvud taget...
Är det för utfärd med båt el dyl, finns det mjölk med lång hållbarhet att köpa - den är högpasteuriserad (steril) och håller i flera månader helt utan kylning. Tyvärr har den en lite konstig bismak av mandel pga att den hettats upp under tryck för att döda alla bakterier, men i kaffet funkar den bra.
malcolm
08-08-2011, 13:54
Numera finns det 12 Volts kylskåp och kylboxar om man skall ha i bil/båt/husvagn, har själv ett sådant kylskåp från Biltema men det går på 230 V också.
Myosotis
08-08-2011, 14:16
Mjölk skär sig men går att baka med utan problem. Yoghurt har jag inte testat.
Precis, mjölk grynar sig när det tinar. Antar att fettet binds ihop och sedan inte löser sig. Men om man skulle värma upp mjölken (inte koka) för att sedan kyla ned den igen, hur blir den då?
Haha, nu har du fått många förslag på hur mjölk beter sig men ingen om yoghurt.
Överbölingen
08-08-2011, 20:43
Utmärkta frysklapar. Men i mål så gör man pannkakor av den tinade mjölken och blir det över är det en utsökt reservproviant under fisketuren.
Varning! Hade med mig på harjakt. - 15°. Vi kokade kaffe över värmebrasan och jag inmundigade frusna pannkakor.
Reultat: Racerbajs!!! Varning för fruset alltså!
ängsvädd
09-08-2011, 09:56
Tack för era svar
Mjölk skippar jag alltså att frysa in. Yoghurt ska jag testa att frysa in - jag testar med en liten mängd i en burk först. Ha ha - äta frusen yoghurt kanske det får bli
Det kan bli så där någon gång när man handlar på nätet att man beställt för mycket
skånepåg
09-08-2011, 11:17
Yoghurt borde det väl inte vara några större problem med att frysa in, blir väl bara yoghurtglass såfall? =)
*Stintan*
09-08-2011, 11:44
Jag brukar frysa in mjölk eftersom jag inte har lust att handla så ofta. Iof använder jag bara mjölk till matlagning och kaffe men det funkar jättebra och jag har aldrig märkt någon bismak eller grynighet när jag smakat på den.
Ålgryte
09-08-2011, 12:28
Jag fryser in både mjölk och grädde emellanåt. De får tina lååångsamt och jag använder dem som om de vore färska, dvs dricker mjölken och vispar grädden
Yoghurt har jag fryst in blandad med frukt, men aldrig ren. Kesella funkar efter frysen och då borde yoghurten också göra det. Ska testa!
ängsvädd
10-08-2011, 09:16
Vad bra Stintan o Ålgryte
Jag kommer att testa o frysa in mjölken också - det är mellanmjölk o låta den tina långsamt - i kylen
Bregott behöver jag också frysa in men det har en kompis sagt att det går bra att göra
skånepåg
10-08-2011, 09:30
CITAT (ängsvädd @ 10-08-2011, 10:16)
Vad bra Stintan o Ålgryte
Jag kommer att testa o frysa in mjölken också - det är mellanmjölk o låta den tina långsamt - i kylen
Bregott behöver jag också frysa in men det har en kompis sagt att det går bra att göra
Smör och ost är det inga problem att frysa in, gör jag själv, köper typ ett kilo varje månad så det räcker ^^
Edit, glömde även att säga Bregott är den godaste smöret =)
Ålgryte
10-08-2011, 10:35
Jag lägger det öppnade kaffepaketet också i frysen när jag reser bort...
Har provat att frysa in vin också. Bra att ha i grytor och såser när jag fyllt dem i istärningspåsar. Rödvin måste förpackas ordentligt eftersom det blir som lös "isglass".
Som ni förstår har jag en stooor frys med många nödlinor i...
Edit: Jag hyvlar det frysta smöret el Bregotten till smörgåsen och lägger tillbaks paketet i frysen!
ängsvädd
12-08-2011, 11:07
Tack Ålgryte för tipset att hyvla det frysta smöret
Skånepåg - håller med - Bregott är godast och dessutom nyttigt då det inte innehåller något härdat vegetabiliskt fett - det är blandat av olja och smör
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.