|
Vilken sida är upp för er när ni äter hårt bröd? Vilken sida har ni smöret och pålägget på? Är det den här sidan med dom stora hålen och groparna? Eller den andra, lite mer slätare sidan? För mej är det man ser på bilden undersidan. Precis som på mjukt bröd, tex tekakor. Ibland när dom visar hårt bröd på reklam på TV så är det just den här gropiga sidan dom har uppåt med pålägget.
[attachment=76533:knackebrod_stor.jpg]
Alltid den gropiga sidan av nån anledning....
Huggorm
26-05-2013, 09:16
Den gropiga sidan är söndagssidan, övriga dagar är det den släta som gäller
*Stintan*
26-05-2013, 09:25
Aldrig snålsidan upp
malcolm
26-05-2013, 09:32
Släta sidan upp för min del.
Släta sidan upp här med. Då slipper man allt extrasmör som fastnar i hålen..
CITAT (pejori @ 26-05-2013, 10:35) Släta sidan upp här med. Då slipper man allt extrasmör som fastnar i hålen.. Självklart!
Piccante
26-05-2013, 09:45
Släta sidan upp.
Aqvakul
26-05-2013, 09:49
Släta sidan upp
Självklart den 'gropiga' sidan upp ... allt annat är 'fel' enligt min ringa mening (mycket 'smör' och mycket pålägg på min smörgås). Om vi äter mjukt bröd typ 'bulle' som är skuren mitt itu så vill jag alltid ha underdelen. Men turligt nog är vi två i hushållet och vi båda har precis motsatta 'brödpreferenser'. Tur det
Monica, Norrbotten zon 5
26-05-2013, 11:01
Det beror lite på, är det en massa fröer på så blir det den släta sidan annars den gropiga. Jag gillar inte att få en massa bös i smörbyttan!
Anki på Öland
26-05-2013, 12:41
CITAT (gunsta @ 26-05-2013, 11:37) Självklart den 'gropiga' sidan upp ... allt annat är 'fel' enligt min ringa mening (mycket 'smör' och mycket pålägg på min smörgås).........
Tror att släta sidan upp leder. Men ni som äter med andra sidan upp, hur gör ni då med tex en fralla eller tekaka? Antar att ni delar frallan, och då äter ni väl med smöret och pålägget på "insidan" eller vad man ska kalla det?
På tekaka lägger jag smör på den sidan som "legat mot plåten"
*Stintan*
26-05-2013, 15:42
En fralla delar man ju så det blir två mackor, tekakor delar jag inte så där är det plåtsidan ner. Känns konstigt att bre smör på undersidan. Förr sa man att det gjorde bara folk som ville snåla på smöret.
CITAT (*Stintan* @ 26-05-2013, 16:42) En fralla delar man ju så det blir två mackor, tekakor delar jag inte så där är det plåtsidan ner. Känns konstigt att bre smör på undersidan. Förr sa man att det gjorde bara folk som ville snåla på smöret. Åh nej!!! Säg inte att du är lika stollig och tjurskallig som min man... USCH vad jag blev besviken på dej nu Stintan.
malcolm
26-05-2013, 16:06
Brer smör även på den släta sidan när det gäller t-kakor, vad det gäller frallor som föredrar jag ovansidan men jag brer smör på den skurna sidan.
*Stintan*
26-05-2013, 17:01
CITAT (Cacki @ 26-05-2013, 16:52) Åh nej!!! Säg inte att du är lika stollig och tjurskallig som min man... USCH vad jag blev besviken på dej nu Stintan. Kan ju inte va kul att ha en stollig och tjurskallig man. Tror du han blir en bättre man om jag börjar bre på avigan
CITAT (*Stintan* @ 26-05-2013, 18:01) Kan ju inte va kul att ha en stollig och tjurskallig man. Tror du han blir en bättre man om jag börjar bre på avigan På RÄÄÄTSIDAN min nådiga!! Karlsloken skulle definitivt bli en bättre människa om han bara kunde lära sej att bre på rätt sida...annars har jag faktiskt inte så mycket att klaga på måste jag säga.... Men tänk dej själv...det kan ju förstöra en hel dag om han jäklas med mej och brer frukostmackan på avigan!!
Eva i Skåne
26-05-2013, 19:19
Smöret på släta sidan! Frallor brer jag såklart smöret på "insidan" av bullen. Tunna tekakor som man inte delar brer jag smör på bottensidan. (Tror du borde göra en omröstning av detta Berith ) Förresten är det väl lustigt att vi säger smör fortfarande? Inte många använder riktigt smör vad jag vet. Jag minns bordsmargarinet från när jag växte upp på 60-talet eller möjligen tidigt 70-tal. Då var det mycket Flora. Nu använder vi Bregott, men jag säger ändå att jag ska köpa mer smör.
*Stintan*
26-05-2013, 19:25
CITAT (Cacki @ 26-05-2013, 19:09) På RÄÄÄTSIDAN min nådiga!! Karlsloken skulle definitivt bli en bättre människa om han bara kunde lära sej att bre på rätt sida...annars har jag faktiskt inte så mycket att klaga på måste jag säga....
Men tänk dej själv...det kan ju förstöra en hel dag om han jäklas med mej och brer frukostmackan på avigan!! Måste ju bli jäkligt kladdigt på bordet om mackorna är bredda på undersidan.
CITAT (*Stintan* @ 26-05-2013, 20:25) Måste ju bli jäkligt kladdigt på bordet om mackorna är bredda på undersidan. Knäppkärring!
*Stintan*
26-05-2013, 20:28
CITAT (Cacki @ 26-05-2013, 20:36) Knäppkärring! tar det som en komplimang
mamamaggan
26-05-2013, 20:31
Brer ALLTID på slätsidan , den enda RÄTsidan .
Gillar inte när det är tjockt med smör i " hålorna ".
Jag brer alltid knäckemackan på avigan, alltså den släta sidan. Precis som med fralla, tekaka och brödändor. Fast om jag ska ha te och knäckemacka så händer det att jag brer på gropiga sidan, det är så gott att doppa och när det smälter ner en massa smör i teét. Men då ska det vara vasa husman och inget annat. Provat att ha bara smör i teét också, men det är blää. Knäcket måste dopps för den rätta känslan.
CITAT (*Stintan* @ 26-05-2013, 21:28) tar det som en komplimang
CITAT (Anma @ 26-05-2013, 21:32) Jag brer alltid knäckemackan på avigan, alltså den släta sidan. Precis som med fralla, tekaka och brödändor. Fast om jag ska ha te och knäckemacka så händer det att jag brer på gropiga sidan, det är så gott att doppa och när det smälter ner en massa smör i teét. Men då ska det vara vasa husman och inget annat. Provat att ha bara smör i teét också, men det är blää. Knäcket måste dopps för den rätta känslan. Det måste väl vara rätsidan ?? Avigsidan är ju den "andra sidan"
Biggan_
26-05-2013, 20:57
Jag brer på den släta sidan. Det blir alldeles för många kalorier i hålen!
CITAT (pejori @ 26-05-2013, 21:56) Det måste väl vara rätsidan ?? Avigsidan är ju den "andra sidan" Nähä! De kan väl inte grädda knäcket med avigan uppåt heller?
Bengalow
26-05-2013, 21:02
Vi har riktigt smör - alltid, och det bredes på ovansidan/grovsidan. Det torkade brödet behöver en ordentlig smörjning för att bli riktigt gott. Då kan man äta 6-8 stycken och bara njuta...till ärtsoppa bl.a.
CITAT (Anma @ 26-05-2013, 21:58) Nähä! De kan väl inte grädda knäcket med avigan uppåt heller? Nä det går ju inte. Men... Äsch nu får jag tänka...
CITAT (pejori @ 26-05-2013, 22:04) Nä det går ju inte. Men... Äsch nu får jag tänka...
Visst Eva borde jag gjort en omröstning, får väl göra det nästa gång jag undrar. Äter inte smör jag heller, det blir Lätta istället. Hur gör dom när dom bakar hårt bröd förresten? Är det den släta sidan som ligger på plåten om dom nu har plåtar eller hur funkar det?
Berit, har du aldrig sett att man hänger upp knäckebrödet på en stång? Tror du inte att man gräddar brödet på stången samtidigt som man sätter en jäkla snurr på stången när degkakorna fortfarande är mjuka? När brödet är färdiggräddat tar man ut hela stången och hänger upp den på vädring..... hmm ...Jo så måste det naturligtvis gå till!!
Stång! Om du läser tråden från början så handlar det ju om vilken sida man har upp. Inte höger eller vänster. För det blir det ju om dom hänger på en stång, höger eller vänster. Vill det sej riktigt illa då så kan det gå politik i ätandet av vanligt hårt bröd. Är det samma som äter på vänster sida som röstar åt vänster? Och höger likadant? Näää tacka vet jag vanligt liggande bröd, och släta sidan upp.
CITAT (Berith @ 27-05-2013, 08:19) Stång! Om du läser tråden från början så handlar det ju om vilken sida man har upp. Inte höger eller vänster. För det blir det ju om dom hänger på en stång, höger eller vänster. Vill det sej riktigt illa då så kan det gå politik i ätandet av vanligt hårt bröd. Är det samma som äter på vänster sida som röstar åt vänster? Och höger likadant? Näää tacka vet jag vanligt liggande bröd, och släta sidan upp. Precis som om jag inte har läst tråden från början....har jag väl!!! Men tillbaka till knäckebröd och upp och ner och ner och upp. Tror du inte på det där med stången, så måste det handla om att de som brer margarinet/smöret på den gropiga sidan är är så helsickes lata att de inte ens orkar vända på brödet innan de börjar bre....
Ja och så kan det ju vara så att dom brer på den gropiga sidan för dom har ingen aning om att det finns en sida till.
CITAT (Berith @ 27-05-2013, 08:51) Ja och så kan det ju vara så att dom brer på den gropiga sidan för dom har ingen aning om att det finns en sida till. Precis, dom är så lata att de inte orkar krypa under och kolla. Latmaskarna tar bara för givet att gropsidan är den enda som finns...
*Stintan*
27-05-2013, 08:09
CITAT (Cacki @ 27-05-2013, 08:58) Precis, dom är så lata att de inte orkar krypa under och kolla. Latmaskarna tar bara för givet att gropsidan är den enda som finns... Krypa under?? Vem sjutton vill krypa i erat klet Särskilt som det används sånt äckligt Lätta.
Det svåra är inte att välja Lätta, det svåra är att inte välja Lätta.
Det är inte bara hårt bröd jag äter med släta sidan upp, även pepparkakor med ädelost och kex med annan ost blir på släta sidan.
CITAT (Berith @ 27-05-2013, 09:16) Det svåra är inte att välja Lätta, det svåra är att inte välja Lätta.
Det är inte bara hårt bröd jag äter med släta sidan upp, även pepparkakor med ädelost och kex med annan ost blir på släta sidan. Har du uppsidan upp på pepparkakor? De är ju slätast på sidan som varit uppåt vid gräddning. Du gör fel i så fall. Självklart brer man på avigsidan även på pepparkakor.
Anki på Öland
27-05-2013, 08:24
CITAT (Berith @ 27-05-2013, 09:16) Det svåra är inte att välja Lätta, det svåra är att inte välja Lätta.......... Har du sett hur sånt snusk tillverkas??
*Stintan*
27-05-2013, 08:34
CITAT (Berith @ 27-05-2013, 09:16) Det svåra är inte att välja Lätta, det svåra är att inte välja Lätta.
Det är inte bara hårt bröd jag äter med släta sidan upp, även pepparkakor med ädelost och kex med annan ost blir på släta sidan. Bara att läsa innehållsförteckningen ( om man bryr sig om vad man stoppar i sig vill säga) så blir det väldigt lätt att inte välja Lätta. Förlåt OT. Måste vara knepig när ni ska bre smörgåsrån där avigan och rätan är likadana. Fast ni kanske hellre avstår för att slippa problemet. 0
CITAT (Anma @ 27-05-2013, 09:23) Har du uppsidan upp på pepparkakor? De är ju slätast på sidan som varit uppåt vid gräddning. Du gör fel i så fall. Självklart brer man på avigsidan även på pepparkakor. Va...? Jag har plåtsidan upp på pepparkakor och kex. Om man tar Digestive och Breton som typexempel så hamnar osten på den släta sidan.
CITAT (Berith @ 27-05-2013, 09:34) Va...?
Jag har plåtsidan upp på pepparkakor och kex. Om man tar Digestive och Breton som typexempel så hamnar osten på den släta sidan. Jag har nog missförstått dig innan. Om du har plåtsidan upp för jämnan, utom då kexen ska njutas utan pålägg förstås, gör du helt rätt. Men om du äter kexen uppåner utan pålägg så gör du fel. För mitt sätt är självklart rätt sätt. Alla andra sätt är fel.
CITAT (Anma @ 26-05-2013, 21:32) Jag brer alltid knäckemackan på avigan, alltså den släta sidan. Precis som med fralla, tekaka och brödändor. Fast om jag ska ha te och knäckemacka så händer det att jag brer på gropiga sidan, det är så gott att doppa och när det smälter ner en massa smör i teét.Men då ska det vara vasa husman och inget annat. Provat att ha bara smör i teét också, men det är blää. Knäcket måste dopps för den rätta känslan. Hörru Anma! Ett litet råd i all välmening. Du borde faktiskt tänka på att variera din kost lite mer. Diska middagsdisken i tevattnet vettja!! Tänk en sån god och näringsrik måltid du skulle få i dej!! Då kan du ju dessutom skippa brödet helt och slipper riskera att överkonsumera kolhydrater
CITAT (Cacki @ 27-05-2013, 10:00) Hörru Anma! Ett litet råd i all välmening. Du borde faktiskt tänka på att variera din kost lite mer. Diska middagsdisken i tevattnet vettja!! Tänk en sån god och näringsrik måltid du skulle få i dej!! Då kan du ju dessutom skippa brödet helt och slipper riskera att överkonsumera kolhydrater Smart! Det har jag inte tänkt på. Undrar om det funkar att ladda diskmaskinen med tevatten?
CITAT (Anma @ 27-05-2013, 10:19) Smart! Det har jag inte tänkt på. Undrar om det funkar att ladda diskmaskinen med tevatten? Absolut! Bara du inte glömmer att plugga igen avloppsröret. Annars får du ju stå där med en dunk och passa hela tiden...
Monica, Norrbotten zon 5
27-05-2013, 11:47
För att bringa klarhet i denna minst sagt förvirrade diskussionen så bör man väl göra som tillverkaren visar på sin hemsida WasabrödHär ser man tydligt att de sätter allt pålägg på ovansidan!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|