Hej!
Har fått hem 2,3 kg kräftor o tillreder nu enligt recept.
Men har blivit lite nojjig att kräftorna inte blir "genomkokta".
Har 5 liter vatten som kokat upp. Med krondill i botten.
La alla kräftor på när vattnet började koka o tog sedan bort kastrullen. Inget lock.
Vattnet täcker nu precis de översta kräftorna. Skall änta till vattnet är ljummet/svalt.
Räcker detta? Låter det ok?
RibesRubusVitis
30-08-2014, 17:00
Citerar ur (den utmärkta) Vår kokbok:
1 kg (ca 25) kräftor
2 ½ l vatten
1 dl salt
1 sockerbit
rikligt med dillkronor
(1 tsk anis)
Kontrollera att alla kräftor är levande /…/ Skölj dem i kallt vatten. Koka upp vatten, salt, sockerbit, dillkronor och ev. anis. Lägg kräftorna i ett durkslag och sänk ner dem i det häftigt kokande vattnet. Koka kräftorna 10 min. från det att vattnet på nytt kokar upp. Låt dem kallna i spadet.
Servera kräftorna upplagda på fat och dekorerade med dillkronor.
*Stintan*
30-08-2014, 17:46
Det går bra att dubbla receptet som RibesRubusVitis citerade
Gossen Ruda
30-08-2014, 19:06
För att kräftorna skall dö snabbast skall man bara lägga i ett par stycken åt gången och med huvudet först. Sen skall vattnet komma i kok innan man lägger i fler. När sista kräftan lagts i skall vattnet koka i 10 minuter.
Tack alla för svar och hjälp det blev väldigt lyckat!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.