birgitek
blev delikata! Men det var ett jättejobb att anrätta dem. Först fick de vara i en hink med sallad i två dygn, sen utan mat i tre dygn. Bytte till ren hink varje dag. Sen kom det jobbigaste och äckligaste, att slemma av dem.
De fick ligga i blandning, vatten ,salt, ättika i några timmar.(då dog de),
därefter tvättade jag dem rena upprepade gånger och petade ur dem ur skalen. Kokade dem i vitt vin med kryddor i tre timmar, petade tillbaka dem i de rengjorda skalen och la på en blandning av ströbröd, smör, vitlök och persilja sen in i ugnen. Efter en kvart kunde de avnjutas med vitt bröd och ett gott vitt vin. Verkligen gott, men nästa gång blir det nog burksniglar.
Birgit Ek
Siri
Nu förstår jag vad det var som tog tid. Intressant att få veta hur det går till,,,
Eva i Skåne
Urk blink.gif
andersen
Birgit Tack för informationen nja tror inte det är något för mej ,men intressant var det att få läsa hur du gick till väga.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon