CITAT (kristerh @ 01-04-2005, 14:18)
ett recept så här på 1 april:
Persiljerotskräm
(4 personer)
Det här behöver du:
· Ca 300 g persiljerötter
· 150 g potatis
· 6 dl kalvbuljong
· 2,5 dl matlagningsgrädde
· Salt
· Vitpeppar
Skala persiljerötterna och potatisen. Skär dem i tärningar och koka dem mjuka i ca 10-12 minuter i kalvbuljong. Tillsätt grädden och mixa soppan. Gör det i två omgångar så att krämen blir jämn. Mosa den ytterligare en gång genom en trådsil och smaka av med salt och vitpeppar.
Soppan har en mjuk och intensiv smak och kan serveras med gröna örtkryddor eller - som här - med pocherade kammusslor och lätt kokta brysselkålsblad
Det var tydligen inget aprilskämt
jag hade aldrig hört talas om persiljerot så jag trodde givetvis att det var ett skämt så här på 1 apr...
men sen sökte jag på nätet och fann att persiljerot är en rotfrukt
krister