Full version: Rabarberpaj
djingis
Idag så ska jag skörda rabarber när jag kommer hem och göra årets första paj med de mjälla rabarberna.
tongue.gif
Hannele
Härligt, djingis! Var bor du?
Nu går våra sista vinteräpplen och snart är det dags för första rabarbern, perfekt överlappning.

djingis
Jag bor i NÖ Skåne längs den vackra Humleslingan
http://www.humleslingan.com/
Rossi
Mmmm, vad gott! Jag väntar ett tag till innan jag börjar skörda våra plantor. Nu har ju värmen kommit ordentligt här nere hos oss så nu kommer det att explodera i trädgården!
Klematis
Och jag som var så glad att de hade kommit upp ur jorden!!! Så har du redan skördat.
Biggan_
Så här långt har mina kommit!



...men jag väntar nog också ett tag till innan jag har rabarberpajspremiär tongue.gif biggrin.gif
Whiskuchi
Mmmm, snart är det dags att ta de första här också! (jag har en planta i en hink i växthuset så jag har tjuvstartat) wub.gif
Annlo
Åh, vad avis jag blir! rolleyes.gif Pröva rabarberparfaiten som finns på receptdelen här. Den är helt suverän! wub.gif
Månskensbonden
Hmmm.....mina rabarber är bara knappt skönjbara rödaktiga "ägg" i markytan. (Kan man ta in en planta och "gasa på den lite" i mikron tro? rolleyes.gif )

Det där med att ha rabarber i hink f´resten. Jag tror att man kan sätta en tom hink uppochner över rabarberna, för att driva på dem lite, och framför allt få riktigt bleka mjälla stjälkar...något man också kan göra med sparris tror jag
(såg det i nåt engelskt trädgårdsprogram på tv-n)
djingis
Pajen blev sååååå god!
Svärmor och svärfar kom på besök och jag stod i grönsakslandet och lukade så det var bara till att börja plocka rabarber när de kom.
Väl inne i köket och in i skafferiet så kom jag ihåg att mjölet var slut.
Jaha!
Delade rabarberna och täckte dem med lite potatismjöl/strösocker.
Sedan tog jag lite smör med socker och två ägg.
In i skafferiet igen och titta vad jag hade hemma.
I med lite cocos och havregryn en snudd med vaniljsocker.
In i ugnen på 220¤
När den var gyllenbrun så tog jag ut den och den blev så god!
Inget recept men det behövs ju inte- har svårt att hålla mig till dem ändå pga grejer inte finns hemma och ingen ork att ta sig till affären mm...
Hannele
CITAT (djingis @ 04-05-2006, 14:29)
Väl inne i köket och in i skafferiet så kom jag ihåg att mjölet var slut.
Jaha!
Delade rabarberna och täckte dem med lite potatismjöl/strösocker.
Sedan tog jag lite smör med socker och två ägg.
In i skafferiet igen och titta vad jag hade hemma.
I med lite cocos och havregryn en snudd med vaniljsocker.
In i ugnen på 220¤

Jag tycker det är väldigt gott att bara ha rabarber i ugnen som det är.
Strö på lite farinsocker, smör, kanel/ingefära. En vart i ugnen, 200°.
Serveras med glass, grädde eller Kesella Jorgubb/lime.
(Jag gör samma med äppelklyftor, man behöver inte alltid göra paj..)
smile.gif
Klematis
Nu är det snart dax för rabarberpaj här hos mig...
elleave
Prova den här som omväxling!

Rabarberkaka från heden

1 st Ägg
125 gram Margarin
1,5 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
3,5 dl Rabarber
0,5 dl Strösocker

Sätt ugnen på 200 grader
Smält margarinet och låt det svalna
Rör socker, margarin och ägg pösigt
Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl
Blanda i mjölblandingen i smeten
Häll smeten i en låg vid form
Skär rabarbern i bitar och lägg den i smeten
Strö socker uppe på
Grädda i 15-20 minuter

Mmmm.............
netaave
CITAT (elleave @ 18-05-2006, 10:22)
Prova den här som omväxling!

Rabarberkaka från heden

1 st Ägg
125 gram Margarin
1,5 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
3,5 dl Rabarber
0,5 dl Strösocker

Sätt ugnen på 200 grader
Smält margarinet och låt det svalna
Rör socker, margarin och ägg pösigt
Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl
Blanda i mjölblandingen i smeten
Häll smeten i en låg vid form
Skär rabarbern i bitar och lägg den i smeten
Strö socker uppe på
Grädda i 15-20 minuter

Mmmm.............

Den är gudomlig, men ska ätas direkt!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon