Är måttligt stolt ägare till inte mindre än 7 vitlökspressar (!), och har trots idoga försök inte hittat den absolut optimala än. Men den HeiRol Steely (som är den enda) som jag använder är rätt ok. Tror den är finsk, köpte den på Åland på inrådan av en kockkompis.
Själv pressdelen är lika stor som håldelen (det väller alltså inte ut en massa vitlök på sidorna), håldelen är lös och rätt bred, så det är jättelätt att rengöra den. Samtidigt är den inte så tjock att du står med halva löken kvar i hålen. Hålen är också rätt stora, och den pressar snabbt och bra, så slutresultatet är mindre beskt än med många andra. Den har åkt diskmaskin hundratals gånger, men den har inte blivit matt.
Har spanat in en ny i Tyskland, men den går på ca 400 kr, så än så länge duger den här mer än väl!
![smile.gif](http://forum.odla.nu/style_emoticons/default/smile.gif)
Återkommer om sambon haft idétorka inför min födelsedag ...