|
Som vanligt när jag behöver få tips på allehanda saker är det ju självklart odlaforumet jag vänder mig till. Jag håller på att fundera på egenkryddade snapsar. Några exempel så ni vet i vilken klass ni kan föreslå På någon fest drack (ev bara luktade) jag på: Olika snaps, som kryddats med: Korv och makaroner Konstgräs(?) Salmiak ett grässtrå gelebåtar etc, detta är ungefär den nivå på kreativitet som ni får röra er på Hoppas ni kommer på flertalet inovativa smaker
Meriona
03-04-2009, 18:41
Det enda av det där som var ens drickbart är väl salmiak - ouzo. MUMS! Det andra hade jag hällt på komposten....
tanken med sin egen snaps man ska göra är inte helt att ge den mest kulinariska upplevelsen, utan mer att komma med något roligt och nyskapande. För att få lite tips frågar jag er.
Meriona
03-04-2009, 19:02
Jo jag förstår det ädla i det hela, men varför göra drycker som bara är äckliga? Varför inte äta korv MED snaps, varför ska man blanda ihop allt i en mixer? Nä. fy för detta moderna jippo, var och en råvara för sig! UNDANTAGET spriten och slödricken, de ska blandas för guds skull!
Det var en spritflaska som någon hade stoppat ner två korvar i, och sedan hällt på lite okokta makaroner
Meriona
03-04-2009, 19:29
Ja dessa personer måste varit män och de lär inte ha haft nåt kvinnligt sällskap heller. BLÄÄÄÄ!
Red Top
03-04-2009, 20:09
Vad sägs om polkagrissnaps? Eller prästost?
Prästostsnapsen var lite kul Och jo, det var män som hade snapsen... om det finns någon kvinna i hans liv vet jag inte. Men håller med om att det låter lite som att köra blodpudding i brödrosten (ungkarl)
skånepåg
04-04-2009, 10:21
Du kan ju göra på maskrosblommor, jag funderade om det förra sommaren men orkade inte plocka så mycket maskrosor
skogstroll
04-04-2009, 10:33
mnja jag har ju gjort chilisnaps i alla fall (gott för mig som älskar chili men inte för så många andra haha). Kul tråd, jag ska se mig om och se vad jag har... kanske en tallsnaps? Björksnaps vet jag är supergott (från de små musöronen som kommer på våren).... och enbärssnapps... man tager vad man haver...
Eva i Höga
04-04-2009, 13:27
Rolig tråd, hoppas det kommer kul förslag här. Gillar inte snaps (förutom Nyköping och Ouzo) men kan den smaksättas med nåt gott vill man gärna delta i skålandet på festerna. Känns som en gammal tradition som man vill föra vidare - om det inte går till överdrift med drickandet förstås.
Vad rekomenderar ni att man använder för sprit som grund vid kryddningar?
Häromdagen fyllde jag en 700ml flaska full med körsbär för att sedan hälla på renat och toppade med en vaniljstång. Så får den dra halvår/år. Funderade faktiskt på att stoppa ner en chili i denna...? Igår när vi festade var det en som berättade att en kompis till honom hade fyllt en flaska med chilifrukter av den starkare(!) sorten, tydligen brännde det en kvart efter han hade provat, från munnen ner till magen.
Men ska tänka på när musöronen kommer fram, maskrosorna börjar blomma och tall(tarr?) som är städsegröna.
Red Top
04-04-2009, 19:32
Dricker inte snaps sjäv, men varje år gör jag svartvinbärssnaps. Proppar en flaska full med solmogna svarta vinbär, häller över vodka. Kul present, tycker de som får den. Gulröd snaps får man om man lägger i blommor av Johannesört. Röd/rosa snaps blir det av hallon, men det smakar inte mkt hallon. Krossade kumminfrö blir friskt och gott. Kardemumma; intressant.
Eva i Höga
04-04-2009, 19:37
Jag gjorde snaps på johannesört en gång för längesen. Den var vacker i färgen men smakade ... blää!
Kajsa i Arvika
04-04-2009, 20:51
Sambon föreslår vicks blå halstabletter.. läggs i hela i Brännvin special..
Meriona
04-04-2009, 20:54
Nämen....huvva! Ja kanske blir man frisk av det ändå? Har han provat själv?
Kajsa i Arvika
04-04-2009, 21:00
han säger att det smakade bra men när jag frågade hurpass mycket han druckit INNAN han smakade så mindes han inte... Viol tabletter är ett annat förslag.. har testat själv, inte illa alls..
Meriona
04-04-2009, 21:02
Ja viol har jag också smakat och gillar det. Påminner lite om Ouzo. Ahlgrens bilar däremot blir alldeles för sött....
CITAT (Meriona @ 03-04-2009, 20:02) Jo jag förstår det ädla i det hela, men varför göra drycker som bara är äckliga? Varför inte äta korv MED snaps, varför ska man blanda ihop allt i en mixer? Nä. fy för detta moderna jippo, var och en råvara för sig! UNDANTAGET spriten och slödricken, de ska blandas för guds skull! Hur kan du veta att det är äckligt utan att ha smakat???? En av världens bästa restauranger serverar ju t ex glass smaksatt med ägg och bacon.. Salmiakvodka finns ju att köpa b l a Koskenkorva tillverkar den, och det är ju lätt att göra själv.
Meriona
05-04-2009, 08:43
Nej det kan jag såklart inte veta, men jag har ändå ingen lust att pröva när det vänder sig i magen redan innan. Jag äter inte sniglar eller ostron heller, har inte prövat och kommer inte gör det heller om jag inte hamnar på en öde ö och måste för att överleva.
Husihelvete
05-04-2009, 20:36
Vi ska testa att göra pelargonsnaps så fort Marias planta av Dr Westerlund har blivit yvig nog och kan avvara lite blad.
Jahadu, dessa har jag gjort själv; Hallon, mosa gärna, MUMS!! Blåbär, sådär Jordgubb, mums Lingon, mums Slånbär, mums gelehallon, för sött turkisk peppar, mums kantarell och dill, spännande till skaldjur körsbär, ok så har jag nya förslag; surströmming mynta citronmeliss citron apelsin ingefära Jag använder vodka av något slag. Beroende på vad som inhandlats tax-free
Aqvakul
06-04-2009, 18:56
Jag tar samma som han till höger...
Meriona
07-04-2009, 15:12
Ujujdå. Tycker det ser ut som de blandat ut med mineralvatten! Men vad är det i den tredje pavan tro? Olivolja?
Mormor min hade en bror som brukade krydda Brännvin tex med Malört Johannisört och Pors,inget gott precis men det kanske var tanken så han slappp dela med sig Blir i alla fall väldigt bitter smak av det.Undrar hur det skulle bli att smaksätta med lagerblad eller kryddpeppar
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
|
|
|
|
|