Tobb
Har ni något recept på tex en grönsakspaj utan ägg, en veg som ska äta även om hon äter ägg i mat men mest för att jag är nog kanske inte helt förtjust i äggstanningen wink.gif

receptet jag annars tänkte.
http://www.menyse.com/3.11037/recept/gronsakspaj

Men om det är kräm fräch i så kanske det inte blir lika mycket äggsmak?
Motti
Svårt att hitta något allternativ till äggen då det är meningen att de ska binda ihop all vätska ,men jag skulle tro att istället för 4 ägg kan du minska ner till två ägg,jag har gjort paj där det ska vara två ägg och det har fungerat ,en sak till är att man kan ha i mer ost helst färsk det binder också tex mozzarella den smakar heller inte så mycket.Lycka till med Pajen den såg väldigt smaskig ut 000.gif
Tobb
Tack.
Sweet, köpte ost och satsar på 2ägg istället smile.gif
Maggan H
Man kan också göra en sås och slå över tex bearnaise el annan favorit.
Motti
Men då förstör man ju smaken som är meningen ska finnas confused.gif
RitRat
Jag ersätter ofta ägg med sojagrädde. 1 ägg = knappt en dl sojagrädde. Jag har veganer i släkten, och äter väldigt gärna veganmat själv också. Smakar jättegott. Inte som ägg förstås, men *gott*.

Mera äggersättningar:

http://www.greenoption.org/vegprodukter/agg.html

No egg-pulver finns också. Lång hållbarhet.
http://vegetarisk.blogg.se/images/2007/no_...001_8032046.jpg
Finns på större marknader som t.ex. Ica Maxi.
*Stintan*
CITAT (RitRat @ 15-10-2009, 14:13) *
Jag ersätter ofta ägg med sojagrädde. 1 ägg = knappt en dl sojagrädde. Jag har veganer i släkten, och äter väldigt gärna veganmat själv också. Smakar jättegott. Inte som ägg förstås, men *gott*.

Mera äggersättningar:

http://www.greenoption.org/vegprodukter/agg.html

No egg-pulver finns också. Lång hållbarhet.
http://vegetarisk.blogg.se/images/2007/no_...001_8032046.jpg
Finns på större marknader som t.ex. Ica Maxi.



Ett ägg vet man åtminstone vad det innehåller. Hur miljövänligt kan det vara att äta sådana där processade grejer med en massa skumma ingredienser.
RitRat
CITAT (*Stintan* @ 15-10-2009, 14:19) *
Ett ägg vet man åtminstone vad det innehåller. Hur miljövänligt kan det vara att äta sådana där processade grejer med en massa skumma ingredienser.

Det här blir egentligen en helt annan diskussion än äggersättning, förlåt att jag fortsätter. Men jag gillar inte idén med äggproduktion på hönsfabriker överhuvudtaget. Det är fruktansvärt oetiskt. Kunde inte låta bli att skriva nu, men hoppas att vi sätter stopp för etik- och miljösnacket på den här tråden.
Jag köper helst inte ägg, det finns så mycket annan mat.

Det finns ju även äggallergiker, därför är prat om att ersätta ägg bra. Att man friviligt avstår från ägg, är en privat fråga.
Platinum
Varför inte testa att blanda riven ost med cream fraiche? Det blir då en lyckad kombination åtminstone vid tillagning av tacopaj.
ingrid fuxwall
Tycker som ovan att man kan utesluta äggen
Motti
Ägg kan man väl äta med gott samvete tycker jag !man kan ju välja och köpa ekologiska ägg som jag gör !tror nog att 90%av svenska folket äter ägg men som sakt man kan välja vilken sorts ägg man köper,ägg är som lök ett måste .
Tobb
Om man enbart ser till fodret för hönsen är det ju bättre för hönsen att bli uppfädda konventionellt, det är min uppfattning av vad föreläsare, doktorander, doktorer, professorer etc berättar.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon